Smederij en Steeldesign

Als jochie van 4 stond hij al bij het smidsvuur van zijn vader. Zodra hij oud genoeg was werd hij zijn assistent. Hij sloot zijn studie HBO werktuigbouwkunde succesvol af, maakte er zijn professie van en nam tevens de smederij over van zijn vader. Jarenlang combineerde hij 3D engineering in de high-tech machinebouw met de smederij. In 2017 besloot hij zich volledig te wijden aan zijn passie, het exclusieve smeedwerk.

En dat gaat Albert Hoefakker bijzonder goed af. Smidsvuur en staal hebben geen geheimen voor hem. Elke denkbare techniek beheerst hij en met behulp van hamer en aambeeld maakt hij de fraaiste, volstrekt unieke voorwerpen. Ornamenten, sierletters op gevels, windrozen, monumentale muurankers, onderstellen voor tafels, kortom the sky is the limit.

Sterk punt van deze ambitieuze smid is zijn aanpak. Hij zorgt letterlijk voor alles. Van idee tot uitvoering, van ontwerp tot plaatsing. En mocht u iets gesmeed willen hebben maar u weet niet precies in welke stijl, Albert beschikt over zeer veel documentatiemateriaal.

Voor de leek zijn de temperaturen van soms wel 1300 C° niet te harden. Albert weet niet beter. Hij is ambitieus, enthousiast, aangenaam gezelschap en vertelt met plezier over zijn passie. Aannemers en restaurateurs lopen weg met deze alleskunner voor wie geen uitdagende opdracht te ver gaat.   

 

Albert maakt naast gesmede werkstukken ook zeer regelmatig strak staalwerk, zoals bijvoorbeeld stalen deuren voor interieurs, meubels, presentatieframes voor winkelinrichting, stalen meubels voor binnen en buiten etc..etc.. werkstukken die men niet snel associeert met 'de smid'.
Daarom nu de naam Hoefakker Steeldesign, niet als vervanging van de ambachtelijke smederij, maar als toevoeging! Voor het strakke staalwerk!

 

Maak je website met Websitemachine.nl